yang mengejutkan telah hilang

-miscarriage-

tidak adil untuk mencatatkan saat bahagia je dlm blog sbb saat sedidh jugak blaku hampir setiap hari dlm hidup kita....yup,kejadian keguguran telh blaku pada kandungan aku?sedih?????sudah pasti kerana umpamanya hadiah bday yg ditarik balik,tp xbaik berkata demikian kerana ianya suratan Allah....

actually sblm hari kejadian,ada peristiwa yg sgt men'stress'kan jiwa dan perasaan aku...aku tau stress itu sungguh tidak elok utk org yg mengandung tp sumpah,aku xble nk tahan perasaan itu...terima kasih kpd mereka yg mengundang perkara stress itu blaku...mungkin satu hari nnt,kalau ia blaku pd kamu,aku xpasti samada kamu sanggup utk menghadapinye sepertimana aku bdepan dgn bende ni...

esok pagi,aku dengar sayup2 azan subuh dan time tu,aku rs perut aku betul2 senak...dan bila bangun nk solat,aku nmpk seluar dh basah dgn darah...2 hari sblm nye mmg keluar coklat spt nk period,aku check dgn doctor,scan,everything normal....so aku kena byk rehat n tak ble stress sgt....kejadian pagi esoknye....bila keluar darah,dan bila g toilet,keluar ketulan besar spt kantung,time tu aku mmg yakin perkara yg tak diingini dh blaku....

Menangis???tipu la kalo ckp aku tak menangis....tapi aku ingt kata2 kwn aku...dia pon br melalui saat2 ini..dia kata,semua yg blaku ade sebabnya...mungkin baby tak survive ada sebabnya..even kalo survive n ade problem,kita pon tak nak kan....tp lama jugak aku nk pegang kata2 tu utk meredakan kesedihan dlm hati...bile scan,bila wt upt dan tgk line makin kabur,mmg sgt sedih....mmg hati perempuan pregnant perlu dijaga....especially awal pregnancy....tak ble wt keje berat2,xble sakit hati sgt,sbb setiap kandungan adalah bbeza...mungkin time ilham dulu aku kuat,dtg la ribut taufan pon aku tahan...tp tidak utk yang kedua...so lepas ni mungkin kena lebih hati2....
Tiada maaf utk kamu yg menghuru harakan hatiku pd saat tsebut...bykkan la doa kamu supaya perkara yg teruk tidak blaku pada kamu...tau cmna memulasnye perut time tu???berdoala semoga kamu tidak merasa pkara tersebut....semoga tuhan merahmati kehidupanmu :'(

7 comments:

- SueN - MrS AzharI said...
5:17 PM

sbr bnyk2 kuza....sbb aku masa preggy kn si aira tu pun sama....bleeding coklat2...n doc nasihat sama cam ko...tp mungkin rezeki aku...insya allah..akan ada rezeki tu nnt..kene bnyk2 sabar ek...mesti ada hikmah d sebaliknya.....

zura said...
8:53 AM

Be strong kuza..percayalah...setiap yg jadi pasti ade hikmah..baby ko tunggu kat pintu syurga...

Mrs Shyza said...
9:12 AM

Suen n zura - terima kasih byk2...aku redha sbb baru lg..cuma yg aku terkilan,apa yg blaku sblm aku gugur tu... :-( xpe,allah itu adil....aku redha...

shu said...
9:05 PM

Tabah kuza :( Dia Maha Adil

shu said...
9:05 PM

Tabah kuza :( Dia Maha Adil

EdaManAli said...
10:21 PM

InsyaAllah rezeki melimpah ruah lps ni, kuzaa...be strong...jgn tensi2...enjoy2 dulu dgn ilham...

Mrs Shyza said...
2:59 PM

insyaallah k.ida...tq :) cuba utk mjadik kuat insyaallah..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...