Happy Call Pan

happy x baca tajuk entry? wakakaka....padahal excited sgt sbb mgg lepas br trima kuali baru yg sama2 beli dgn k.ina...bile beli 2 lagik dpt ,murah.....so,satu k.ina punye dan lagi satu aku punye...ni la ghope kuali nye..takdela happy sgt bile menengoknye,tp bile mengguna nye,br la terasa happynye...promote lebih,tp takde apa2 kepentingan pon :p


Aritu tgk jenama lain kt internet,mcm rs tak berbaloi sgt dgn harga dia..ye la..nmpk cm kuali biasa je kot...kalo yg aku tgk kt FB tu jenama are-ikan kot....tp,dh k.ina ajak beli,maka barula nk survey bagus ke tak..last2 decide la nk beli...dgn harapan mdapat kebaikan dr belian ni...huhuhu..

Hari pertama dpt,aku buat ayam bakar...sebelum ni,pakai oven,take almost 2 hours jugak la nak kasi masak ayam tu....pakai pan ni,aku masak 1/2 jam je,dengan api dapur gas kecik jek...dan encik somi ckp,isi ayam lembut dan moist...sgt kagum okeh dgn pencapaian pertama pan ni...kagum..kagum..nmpk gaya,oven kena rehat la dulu yek...hahaha..

kali kedua,aku masak ikan cencaru sumbat...pon sgt sekejap...dlm 10 minit kot siap...then masak roti john dan masak pizza ponn dlm ni jugak....gile puas ati dgn gadget baru ni...nak basuh senang,masak pon sekejap...mmg la sronok bagi org2 yg takde masa nk menunggu cm aku ni bile balik keje nk masak...

Malam tadi,sbb tgh menggilai pan ni,maka masak cara berlauk pon pakai pan ni...hasilnye seperti dibawah...iye la,bentuknya tidak la cantik sbb takde acuan..tp rasenye,sedap kot (pesen puji masakan sendri..huhuhu)...dh tinggal separuh br la ingt nk snap...masa nak masa cara berlauk ni (lepas tumis segala daging cincang semua), masa membakar hanya 2 minit....2 minit okeh....api kecik-dh jimat gas....jimat masa lagik...so,TQ la pada k.ina sbb ajak beli bendalah ni yang membantu aku dibulan pose yg kelam kabut nk masak....aku xpromote,cuma share gadget yg sgt best utk kaum2 ibu kat dapur...at least tak berasap dan takde percikan minyak time memasak...kesimpulannye,saya happy dgn happy pan...walla :p

16 comments:

- SueN - MrS AzharI said...
9:56 AM

waaaaaa......sgt2 tertarik...mana ko beli...brape RM....nk jugaaakkk!!!!!

zidot said...
11:39 AM

mcm best jer..bakar ayam tuh kejap jek masak..guna oven lama banget...how much?mcm tertarik gak nak beli..

Mrs Shyza said...
1:24 PM

Suen n zidot - aritu aku ngn akak ofis beli voucher kat WeShare.com... tapi skang dh takde dh deals tu kt weshare...ms beli tu,kalo beli dua,dapat RM93 je setiap 1...kat groupon aku tgk ade,tp mahal,RM139..yang jenama malaysia tu,Are-Ikan RM129...tp dr segi penggunaan tu,aku rs sgt bguna utk aku la...kalo nk harga RM93,nnt aku try tny akak opis..dia penah deal dgn dealer tu direct itu ari,..

- SueN - MrS AzharI said...
1:50 PM

ek...nak2....best tuu...tp nk rege 93 gak la....hehehehe

EdaManAli said...
9:22 PM

OK, nk beli jgk...sape nk bergu dgn saya?!!...kuza, tolong tya kan ye...sgt t'pengaruh dgn pizza dlm entry ini!!!

Mrs Shyza said...
8:39 AM

Suen - nnt kalo ade,aku update yea :D
K.ida - ayokkk....org bkn promote tau,tp ni hasil puas hati lepas guna..hari2 guna..semlm br buat pari bakar...5minit complete dgn lembutnya...buat pizza kena api kecik je tau..nnt org tanyakan :)

zura said...
2:59 PM

eh..nak jugak arrr...mcm best je tgk pizza kakak kuza...

Eida said...
1:41 PM

Salam tumpang post.. Sape yang berminat nak dapatkan happycall buleh PM sy di fb atau email
fancyshopku@yahoo.com

Sy ada jual Pemanggang Ajaib Happycall pada harga hanya RM95..

ridzco said...
11:08 PM

Saya pun nak satu mcm mana ya. Tk

Anonymous said...
3:09 AM

Boleh dapat lagi ke harga RM93 ringgit tu dengan kualiti seperti happyCall Pan yang awak miliki? kat mana ye boleh dapat?

Anonymous said...
9:01 AM

Saya dah beli Happy call Jumbo Grill melalui qoo10.my free shipping dari Korea RM150.00 termasuk seal + free gift. Last week order lg happy call silicon tool/spoon/spatula/brush/ dengan harga RM 12.40 free shipping from Korea. Happy call Ceramic pot, free shipping tengah offer from RM 221.20. Berbaloi jugak beli melalui online

Anonymous said...
2:15 AM

mmg best. my wife dh beli masak sdp2. kihkihkih..

jimsuhaimi yg ensem said...
4:32 PM

Bagus ada review, aku baru nak beli kat livingsocial, 80 hengget tapi sebulan baru dapat :P

Ziela said...
12:13 PM

sy beli rm69 je 1..hihi

MizzMal said...
10:48 AM

sis, bila sis masak guna happy call pan ni kan..bila angkat penutup dia..air tak mengalir keluar dari pan ke? saya punya jadi macam tu. basah stove sy. hmmm..

Liana Helmi said...
3:35 AM

Assalamualaikum sy ada jual double pan happy call size 32cm yg plg besar. Skang tgh offer HANYA RM 100 SAHAJA FREEPOSTAGE SM!! Cepat...x byk set yg tinggal.. Berminat boleh Pm@wsup 0137099544, like page FB MUNA SHOP, follow IG munashop202007

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...