Gold Coast Morib

Post ni dah lama...mengoogle,tetibe rasa nk bcuti menghilangkan stress...time tu br lepas gugur,n cuba utk tenangkan hati...memula cadang nk g legend water chalet kt PD,tp fully booked...so google lagik sbb nk cr tempat yg dekat tp best utk jenjalan...google..gooogle...goooooogle...akhirnye terpengaruh nak pegi Morib Gold Coast...slalu kalo kat highway kesas penah nmpk signboard ke sini,tp tak penah imagine dan teringin pon nak pegi..rupenye,ade tempat yg best disekitar KL/Selangor ni utk dikunjungi....pada sesapa yg nak bcuti secara dekat,tamau mandi laut,nak dok hotel best yg ade jakuzi,nak main kt theme park smp kecut tangan,so disinilah tempatnye....post ini akan disertakan gambaran supaya korg dpt imagine sket2 dan boleh pergi bercuti secara dekat dalam masa yang singkat :)

Actually,kami booking secara online saje...dkt web mereka...kt Agoda pon boleh,tp tgk harga sama jek..so booking online,request nak bilik yg hadap theme park + nak babycot,byr dan itu saje...cost dlm 250++... dlm tu,termasuk free 2 bfast dan free 2 tickets ke theme park unlimited...main air smp pengsan :p

Bilik kami

ade beranda yg mhadap ke theme park - as requested

ada jakuzi

sesuai utk tenangkan anak yg dh tak sabar2 nk turun ke theme park sementara ibu nk solat :p

bilik air yg selesa

baby cot as requested
pemandangan theme park dr bilik mbuatkan anak anda tak senang duduk

main tanpa pedulikan ibu dan papa

superman dan spiderman :)

dh main air,dia bantai main belon plak..belonkah??

sblm naik solat...bersiar ditepian pantai


wristband utk masuk keluar theme park.kalo putus,sila mintak balik keesokan harinye ok..
berehat di gazebo :p

So far best la...tp kalo korg berniat nak mandi pantai,mmg tak sesuai la g morib..pegi la PD...sbb morib ni,tmpt org india buang abu mayat kat laut...aku pon takde la nk g mandi laut...mcm ngeri jek...huhuhu...mandi kat theme park tu pon xpuas2 mlayan anak aku..sbb tu aku ckp,kalo nak pegi utk mandi kolam dan bukan mandi laut,ini la tmptnye..hehehe

Kalo rasa kesuntukan masa,tapi nak jugak pergi bcuti,inilah tempatnye...kalo siang korg mandi kolam,mlm tu layan mandi kat jakuzi plak...syok kan...hahahha....esok nye,pagi2 lepas bfast,trus layan mandi kat theme lagi skali sblm checkout balik...dekat jek...tertido dlm kete,tup2 husband kejut dh smp rumah... :) iye la,kalo agak2 nak g gold coast australia tak dpt,korg g la dulu gold coast morib ni...hokey ape...weeeeeeee :)

10 comments:

EdaManAli said...
11:04 PM

post ni m'buatkn k.ida xsenang duduk... :P

Mrs Shyza said...
8:54 AM

Apa lg k.ida...weekend 2 hari 1 mlm pn jd la...hehehe..go go go :-)

shu said...
8:59 PM

Blk nnt nk p la.. Eceh

Mrs Shyza said...
11:13 PM

Jom adah..ble bwk kanak2 main air :-)

oxxosarahoxxo said...
12:46 AM

aku pun dah stay sana taun lepas... ada family day ofis ewan kat situ...aku tak mandi laa... ewan n hannan je g mandi...best!! kalo aku dapat berenang2 time tu lagi best!!! ingat nakk terjun je..tapi takut jatuh huuuuu..naya..

oxxosarahoxxo said...
12:49 AM

aku pun dah stay sana taun lepas... ada family day ofis ewan kat situ...aku tak mandi laa... ewan n hannan je g mandi...best!! kalo aku dapat berenang2 time tu lagi best!!! ingat nakk terjun je..tapi takut jatuh huuuuu..naya..

yuzhou said...
2:16 PM

Boleh tak Saya tahu apa "free gift" awak dapat?

Mrs Shyza said...
5:31 PM

Sara...best kan tmpt ni :-)

Yuzhou - saya dpt 2 free tiket dewasa masuk theme park n 2 free breakfast saje...

amiey lee said...
4:52 PM

hee saya yang tak senang duduk tgk entry2 ni..tak saba nak g main air gak

Mrs Shyza said...
2:23 PM

amiey lee...hehehe...semoga enjoy ke sana :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...