Kongsi Pengalaman

Dh lama pendam untuk share pengalaman lepas jadi pengguna shaklee...Bukan atas dasar saya jadi ahli shaklee pon,tp sebab memang ada kebaikan yang sy rs blaku pada saya....Mula-mula,sy cuba shaklee untuk extra calcium masa pregnant je...sbb 2nd pregnancy mmg kurg gemar minum susu..so sy ambik ostematrix... Kalo masa mengandungkan ilham,sy sembelit,alhamdulillah ms mengandungkan aqeef,takde masalah tu lepas ambik oste...dan bile check bone health kat booth anlene masa pregnant pon,masih di tahap yg sihat...

Masa bersalin,sy cuba lagi...set bersalin shaklee...ada vitalea,b-complex,vita c dan zinc complex....masa ni beli sekali set bersalin amway...tp sebab xsuka bau jamu dlm set bsalin amway,sy just makan pil2 shaklee je...makcik yg dtg urut dtg pada hari ke 5,dan tanya mkn set bsalin apa sbb cpt je kecut rahim(xkembang sgt mcm br lepas bsalin la...) ..masa tu terfikir,shaklee ke....or sebab minum pati haruan...tp rasenye 2-2 pon membantu....pantang anak kedua,25 hari pertama saya pantang sendiri...tp alhamdulillah badan cpt segar...luka pon cepat sembuh,seminggu lebih dh ok...tak mcm 1st baby....supplement byk membantu...nk mbuang pon takde masalah masa bpantang....~ kalo ada masalah mbuang adalah kegerunan bagi org bsalin...ngeri kot kalo sembelit..hehehe...

lepas pantang,sy still continue makan supplement shaklee....sy juga still breastfeeding aqeef yang bulan ni mengjangkau 9 bulan...alhamdulillah,byk rezeki dia....cuma lepas pantang sy makan vitamin c,alfalfa,ostematrix dan kadang2 bcomplex bila stress... sesekali,bila rs nk demam,cepat2  cr nutriferon...kdg2 xjadik demam pon lepas dh mkn nutriferon tu....alhamdulillah...lepas pantang,sy mmg tak period...mungkin sbb breastfeed kot...4 bulan jugak la xperiod...bulan ke 5,bila dtg bulan,risau jugak kot la sakit dan masalah period tsekat2 mcm dulu dtg balik..tp alhamdulillah,lancar je..dh tak sakit perut..period pon dalam 7-8 hari je...normal la...tak macam dulu2,sy mmg ade masalah period...muka pon dah lama xnaik jerawat...mungkin hormon dh stabil agaknya...ESP pon sy minum,tp kurg gemar mgkin sbb sy bukan peminum soya...kalo mealshakes,sy sgtttt la suka sbb sgttttla sedap :) Bulan puasa tahun ni,alhamdulillah,tak dtg bulan,dpt puasa penuh sebulan wpon menyusukan aqeef dan buat stok utk dia kat rumah pengasuh skali...tp mlm2 sy minum performance drink la...so tahun depan tak payah ganti puasa :D

Kadang2 kita tak rasa nak bercerita pon pasal apa yang kita mkn kalo takde effect...tp tu antara effect positif yang sy dpt bila guna supplement shaklee....tp supplement ni mmg kena makan untuk jangka masa yg lama br la nmpk effect sbb dia bukan pil ajaib yang ada magik trus nampak kesan.... lagi satu,makan apa2 supplement pon,kena la doa skali...dengan izin allah,melalui supplement tu Allah tlg kita sihat.... supplement tu melengkapkan apa yang kurg je...tp bila dh berusia,rsnya slowly kena la beralih pada gaya hidup sihat..tenaga kita takkan sama mcm kita di zaman 20an dulu....memang tak sama... kalo nk cite,family sy pon sy rekemen mkn shaklee jugak...umi makan vitalea dgn ostematrix,lina makan vitamin E, atik makan omegaguard dgn alfalfa, kak da makan vitalea, K.lin ambik alfalfa,K.sue amik alfalfa dgn ostematrix... ayuh belilah shaklee dengan saya kerana saya best!.... muahahaha.... 

1 comments:

sakura love said...
12:37 AM

Assalam.

Nice blog & info yang bermanfaat.

Jemput lawat blog saya:

http://sakurasihatcantik.blogspot.com

Tq!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...