Ouch!...

28 April : Mcm yg aku ckp,aku cuti jumaat tu...aku ingat boley la aku bersenang lenang di hari jumaat,tp harap la..sakit tekak aku makin teruk....adusss...bagai nk demam dibuatnye.....pagi,mengemas pape yg patut,then petangnye jmp adah kat mid valley....my cute fren yg aku rasa nk cubit,tp aku sentiasa tak smp hati nk cubit sbb dia kecik...huhuhu....

kitorg nonton Gubra....ok...but,need us to think a lots...lgpon,dh baca komen2 b4 g nonton...so,tak surprise sgt la..huhuhu....best tu best,tp part ciom2 tu,tak seshuaaaii sket la ngan budaya org malaysia....ntahla,aku penonton,bukan pengkritik...so semuanye ok2 aja....kuar je panggung,dh ptg..suara pon dh makin parah..sib baik embun kasik ubat b4 tgk wayang tu.,..tu pon kejap je la kesannye,sbb virus tu dh truk...huhuhu,padan la tu.. :p


Bile tgk gambo ni,sesape yg ade dlm gambo tu tau la apa yg berlaku kan..heheh...kitorg pegi tgk lantai T.Pinkie...itu pon hasil usaha adah yg membeli tiketnye..boley tahan ramai la org2 yg p nonton...best tu best,tp watak nasha takde la menyerlah sgt...tapi takpe,aku tetap minat nasha....hehehe...aku ok la tak tido,tp ade la awek kecik sbelah aku yg bosan smp hampir2 tertido....kuikui...kesian dia...dh la letih teman tgk gubra,pastu layan teater lak... :D pastu,kitorg jln2 cr mkn kat kg baru...nk cr tpt mkn pon,smpt sesat...zura...zura...sila jawab... :p

29 April : pagi2 lagik,bangun..ari ni kena pegi shah alam,ayah aku dtg KL...tp siot punye berat kepala....alamak,demam ke??!!nak tak nak,pagi2 lagi telan panadol..kalo tak,harap la nk smp shah alam...sampai jek,masak breakfast utk semua org..abg2 aku,sah2 le tak bangun lg...dera ayah aku jek diorg ni..sib baik gek tergerak nk dtg pagi...utk lunch,mmg tak larat nk masak...demam....so,kuar ngan abg aku pegi beli lauk je...then hantar ayah...adik aku tak jd ikut ayah aku balik sbb kete dh penuh..sian dia...sadis jek muka...aku pon paham,beria2 nk balik,tetibe jek tak jd...huhuhu....so,mlm tu terpaksala aku hantar dia balik puchong....sib baik nani teman,kalo tak aku tak tau la camna aku drive ngan mata ngantuk tu...kuat betul ubat tu,nk pengsan aku dibuatnye....

30 April : seharian dijaga nani...thanks nani....dia je yg masak...aku tido kat ruang tamu sbb pengsan mkn ubat...huhuhu.....jasamu dikenang!!!petang dh ok sket...dkt2 maghrib,tringat memel ajak g bbq kat pantai hillpark...adusss....tak nak pegi,tak smp hati sbb dia sendri yg call ajak...so,tunaikan jugak....dan mcm biasa,kalo g sendri,kalo tak sesat tu bukan aku la kan..hehehe....sesat ntah mana2 la...setau aku snang je nk g umah memel...tgk2 dh smp bangsar....apa lagi,call la memel n mc na suh dtg amik....huhuu...susahkan org jek..

masa tgh tgg diorg smp,satu kejadian yg tak penah blaku dlm idup aku...aku syok jek dlm kete dgr lagu,tetibe dtg sorg apek yg cedera parah kat muka ketuk tingkap kete aku...gile seeehh...terkejut tak hengat...aku pk byk kali nk turunkan cermin kete aku...tp bile tgk muka dia berlumuran darah,dan dia plak nyaris2 nk jatuh,aku bukak jugak la....kesian...rupenye,masa dia tgh jalan2,ade org langgar...langgar lari plak tu..biadap betul...aku yg takut tgk darah tetibe jek jd brani,p lap muka apek tu...kesian...cuba pk,satu masa,bile ayah kite sendri kena cmtu,tak ke sedih....nauzubillah..mintak jauh...so,aku call his wife and bile memel n mc na smp,kitorg decide nk hntr dia balik umah,so takyah la wife dia dtg....kdg2,bende2 yg kite tak jangka bley berlaku..so aku pikir,kejadian aku sesat tu ade hikmahnye...maybe.... :)

bbq tetap diteruskan cm biasa....n to memel n frenz,thank u very much....

1st May : Labour Day...wah2...cuti panjang nampak....heheheh.....mlm td,balik dr bbq,abg aku smpt pinjam Siti..so,ari ni kena la guna khidmat housemate nk kuar...kitorg kuar g klcc...tgk ultraviolet...ok la...sbb tiket free semuanye ok...hehehe...kat klcc ramai banget org..kalo org mesia jek takpe,ni segala mcm bangsa ade..aku plak rasa mcm aku ni pelancong kat sana...apa lagik,dh ramai2 dan rimas2,aku,naza n nani gerak la ke shah alam pas tgk movie tu....mcm besa la,agenda nye jln2...huhuhu....

2nd may : lagik skali pegi shah alam lepas waktu keje...smlm,kedai yg kitorg nk g tu tutup..nasib la,ari2 g shah alam...aku ni dok cheras ke,dok shah alam ni...dan hari ni jugek,dapat Siti balik...abg aku hantar,siap bwk bakal kakak ipar nampak....saje la tu....takpe,asal Siti slamat,udah...ambik balik kete dia,tak reti aku nk bwk kete dia tu...huhuuhu....dan smlm...dpt baju kebaya...yesss...siap gek baju yg aku tempah tu....makasih makcik siapkan baju saya!!!saya sukaaaaa!!!!!heheheh.... mlm td,buat pertama kali aku ngan naza pegi downtown kat velodroom...terpengaruh ngan megat,ckp tpt tu best...boley tahan la,aku pun tak sangka tpt tu happening jugek mlm2.....not bad....

Hari ni....mmm...agendanye,siapkan keje....hari buruh dh lepas....so,jd la buruh balik...ape lagho2 ni!!!!! (ouch!!perluke????!)....

2 comments:

shu said...
6:05 PM

oh zaman masih berkesempatan tgk movie n teater... skrg? ahhhhh

Mrs Shyza said...
10:25 PM

Skang,imran dgn ilham je la wt movie n teater live okeh..huhuhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...