Masih versi ramadhan

Slamat pagi anak murid sekalian...ehek....(dulu,jadi cikgu PLKN pon nangis kena buli,ade hati nk blagak jd cikgu..hihihi)....ok,abaikan gambar pembuka tersebut yang jelas menunjukkan hidung aku yg tettt (tak baik kutuk diri sendri bulan pose,korg jgn kutuk aku) dan spek tersebut adalah spek pinjam...tp ade gaya cikgu2 zaman 60an kan...hehehe....wek :p

Sudahkan rakan2 membuat persiapan raya secara meriah?tahun ni,aku rs,aku tiada semangat sgt utk bahagian persiapan...mungkin sbb bajet adalah terhad dan rasa amat biasa2 saje...bak kata aku,menghargai bulan puasa,tp raya ala kadar sahaja...tahun lepas,buat sekut secara meriah bersama adik aku dan beli biskut juga secara meriah...tp tahun ni,aku hanya beli 3 balang tart nenas (satu balang dh habis mkn..hhuhu),buat popia horlicks dan buat sekut coklat chips sahaja....masih ade 2 bungkus kulit popia yg aku bcadang nk buat popia pedas sira...tp projek belum jalan lagi...tak tau la bile nk buat..kang simpan,takde maknanye kulit popia tu nnt...dr segi baju raya,pon sama,sgt ala kadar dan biasa2....mcm tak excited sgt...cuma baju raya ilham je smangat sket...tu pon rajin tak rajin je g shopping...nape ntah...takpe la,amik berkat bulan ramadhan je...maybe hari raya nnt meriahla kot wpon persiapan ala kadar..(harap2 nye la sbb beraya kt klate kan raya pertama..hehehe)

hari isnin,aku keluar menjejak sandal bersama jenny...dan seperti kebiasaan,saiz adalah menjadi satu masalah besar pada aku...tak suka tak suka tak suka...aku rs,tiap kali aku cite psl kasut/sandals mesti aku nk membebel...tak kire la sandal raya ke,kasut kawen ke,kasut peknen,kasut g keje....seme2 lah,semuanya bermasalah...kalo dh berkenan mesti takde saiz...kalo ade saiz 8 atau 9 pon,kdg2 saiz2 tu kecik...tolong la standardkan saiz2 kasut kt m'sia ni...pastu bykkan sket saiz2 besar tu..ni tak,aku tanya,habis,habis habis...menguji kesabaran betol..sbb tu,bile aku dh jmp kasut yg padan,aku akan pakai smp lunyai sbb aku malas nk g carik lagi...so bile lunyai,cari sandal baru dan pakai je smp lunyai lg...huhuh...last2,sebesar2 jusco yg ade vincci,carlo rino,sembonia,hawkeye dan mcm2 lagi jenama tu,kat BATA jugak aku dpt saiz dan kasut yg selesa...Bata tu,jenama umi aku suka beli zaman kanak2 dulu..zaman dh dewasa takde nye aku rajin nk jejak kedai tu...tp,aku mula masuk balik time aku peknen tahun lepas..sbb aku dpt 1 kasut yg sgt2 selesa dan sesuai utk aku time tu....hurm..lepas ni,kena jengah2 bata la plak...sib baik bata dh tukar designer kasut agaknye sbb skang design kasut dan sandal kt situ boleh bla la sket berbanding tahun2 sudah...tahun2 sudah,byk gaya2 makcik...hehehhe...
Image from partiechiq
jeles kpd mereka yg senang mencari saiz kasut,org yg dpt pakai wedges yg aku sgt suka designnye,tp aku takleh beli sbb nnt btambah ketinggian melebihi had org malaysia plak :p (dulu,suka tgk shuhadah nor pakai wedges yg comel2 dan colourful) aku pernah beli satu,tp takde la tinggi sgt...tp skali tu je la jumpa yg tak brapa nk tinggi...so kamu kalo berpeluang beli,sila la memakai dgn penuh bgaya dan bangga kerana ada org yg tak bpeluang nk pakai cm aku nih..hehehe...aku bukan ape,aku tak suka org berbisik2 ckp "tingginye dia""mak aih,tingginye",mcm weird sgt aku nih...mmg aku confirm2 tinggi,tp bile pakai tumit tambahan,lagi la org sekeliling aku rs rendah diri...aku syukur dgn ketinggina aku,cuma malas nk dengar kata2 org yg jakun tak penah jmp org tinggi....tunggu la aku dok obersea nnt,br aku pakai (nth bile nth..hahaha)


ok...seperti biasa...anak bujang nih mesti nk keluarkan muka dia kt setiap post aku...hehehe...bui!

6 comments:

.::WaNiE::. said...
1:01 PM

suka sgt tgk wedges tp tinggi sangat, huhu

frust !

Mrs Shyza said...
3:16 PM

ala wanie...
sesuai pe ngn wanie,kecik molek...
i tak ble,tinggi melampau :p

shu said...
6:25 PM

ecece.. ilham dah blh duduk lah.. comel je.. kerusi dia pun comey.

kuza, takde semangat nak raye????? mcm susah sikit nak percaye.. tapi aku percayeee..


aku dtg sini makin susah cari kasut. weather dah makin sejuk... angan2 nak pakai boots, tapiiii takde saiz.. kalau ade pun tak berkenan pulak. ko dtg sini lah beli kasut... :)

rindu kamu.

raya mana tahun ni? lama cuti?


selamat hari raya.

Mrs Shyza said...
6:11 AM

ilham ble duduk sket2 je..br blajar :)

aku takde smangat sgt sbb rasa cm biasa2 je prasaannye..tp lepas dh jahit manik kat lengan baju,ade la dtg smangat sket2..hehehe

itu la,bestnye kt sana,mst ade byk saiz yg besar2 kan :) ko pakai la boots,sgt chumel..kalo dok mesia,pakai boots,org msia suka bckp2 mcm tak pnh tgk nnt...

tahun ni turn kelantan..yeah...tp cuti kejap je..rabu dh keje...

rindu kamoo jugak...slamat beraya!

shu said...
10:25 PM

aku skip raye tahun ni. aci x? haha.

tu lah.. tgh semangat mencari boots yg muat.... :P

Mrs Shyza said...
4:48 PM

tapi takde la skip sgt sbb mama n bapak ko g sana nnt kan...bukan skip,cuma lambat sket...takpe,raya kan sebulan..hehehe....

nnt sila la bergaya dgn boots..mesti aku akan jeles menjeling kat blog ko nnt :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...