Dugaan,Kegembiraan dan mcm2 hal

Minggu ni dh masuk 30w++...alhamdulillah diberi kesihatan yang baik sepanjang mengandung...cuma bila dh makin hujung,pinggang dan punggung sakit2 sikit la...Lepas balik dr klate tempoh hari,kena buat ujian MGTT,dpt la result yang tak brapa nk cantik...atas pagar,tp belum lg diabetes...sbb dapat doktor yg prihatin,terpaksa la buat BSP....haru rupenye menghadapi BSP kt hukm ni..kena dtg ambik darah 4 kali sehari...bukan amik darah hujung jari tu tau,amik darah pakai tiub tu..kalo 4 kali,mmg merasa la sakit kena cucuk...tp lepas bsusah paayh tu,alhmdulillah result nye normal...rsnye,terlampau tak jaga makan masa balik kg tu,tu yang gula naik mendadak tu...insyaallah takde pape...

budak kecik ni,mbuat prangai xnak keluar bakul masa beli brg kt kampung...kt KL tak pulak dia cmni..ngada!
 Disebalik cerita susah payah BSP,saya digembirakan dgn kad hari ibu pertama dari anak teruna saya...wah,agak melebih2 utk seronok,tp nk buat mcmana,dh 4 tahun jadi ibu,br pertama kali dapat kad,maka harusla rs terharu dikit....hehehee...TQ abg am...ibu syg kamu :)

Sayang kamu!
Ok,mula2 cerita susah payah,lepas tu gembira,lepas tu,ada pulak dugaan yang dtg menduga,...dugaan ni mmg menyentap ulu hati dan perasaan...Seorg mat rempit yang ***** mls nk ckp yang ape,telah dtg dr arah blkg swip,lalu menghentak cermin blakang kereta gara2 Mr.J hon dia yg thuyung hayang bwk moto smbil main phone dan hampir accident tu...haish,susah nk dgambarkan dgn kata2 bile swip cedera begitu...luluh hati ni...dh pesan dgn en.suami,lepas ni,lantak kat situ la kalo ada mat rempit yg nk accident ke,yg jatuh ke,yg pengsan ke,biar je...ini balasan dia kat kite...marah betol tahu...report polis,no plate moto dia tu moto curi rupanya....utk menghilangkan rs celaru,dok diam2,muhasabah diri..mungkin kifarah utk diri sendri kot...ada salah silap sy sblm ni.. :( da la taun ni skip insuran cermin,....so merasa la mbayar RM550 utk cermin blkg+tinted...tanya kt service center lg la,RM1180 katanya...pengsan...tukar je la kt kedai tmn connought ut je...
Retak sejuta

Tempat hitam tu tmpt yg kena hentak smp blubang dan menyebabkan tmpt lain retak
Takpe,fikir positif je la....nk menangis pon cermin kena ganti gak...disebalik kejadian,ada la tu hikmah yg tersembunyi...hikmahnya,semlm dpt surat  menang free tiket wayang dr nivea....dan br jap tadi dpt email drpd plusize kitten yang berbunyi "Congratulations TollyJoy Winners!" alhamdulillah  menang hamper tollyjoy worth RM100....padahal buat slogan biasa je...rezeki baby... walaupon kecik,tp dpt la jugak...heheheh...

tiket wayang free

entry yang menang tollyjoy hamper tu :)
Group kami baru je siapkan sistem untuk kejururawatan....yang mana sistem ni akan digunakan oleh org yang on call dan ada 3 shift,24 hours...makanye,sepanjang 2 kluster pelaksanaan ni,umpama seperti kami yg kena keje on call 24 hours 7 days a week utk menjwab segala persoalan dan masalah sistem....duhai,sbnrnye penat sbb time tido pon ada org call kol 2-3 pagi...kena bertahan sbb ada lagi 2 kluster yang belum settle...semoga tiada lagi error dan report2 yang memeningkan kepala dan boleh rest dengan tenangnye...huhuhuhu....

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...