post berkurun lagik versi bulan 3 yang lepas

salam...ahaks...gelak selepas tulis tajuk....ye,tiap kalinye tajuk pos berkurun..ape kena nth dgn empunya blog ni...rasa mcm dh nk tutup je blog...tp..tp...sayang plak..tgk la,dari tahun brapa lagi aku menulis...wpon ble kire brapa post je yg ade,tp tetap jugak sayang...huhuhuh

Bukan sengaja bermalas-malasan,tp sebulan yang sudah,aku sekeluarga agak busy memindahkan barang kerumah baru..alhamdulillah,rumah yg Mr J beli dh slamat kami duduki seadanya...Keadaan rumah yg sgt disaster sewaktu awal2 pindah dulu...(skarang pon takde la kemas sgt..huhuhu)

wpon proses jual beli rumah ni memakan masa yg lama,tp bile dh selesai,sgt lega rasa dihati....br la tau yang nak beli rumah ni,sgt2 la susah dan memerlukan kos yg agak pening jugak la....sib baik owner lama tu,sgt menjaga rumah dan byk yg dh tsedia bila kami masuk...so takde la bertambah kadar pening tu...


Owh,sejak masuk rumah baru,tiba2 kuza menjadik rajin...maka telah menghasilkan masakan2 yg slama ni sgt malas nk buat....kitchen cabinet main peranan kot....hahahah..alasan tak ble bla...ok,muffin segera yg telah ter-rajin dibuat sewaktu hujung minggu sambil menghilangkan penat mengemas rumah...dipersembahkan muffin bperisa coklat blueberry (miss jenn ckp aku pelik :p )
masak mcm 10 org nk mkn...
kegemaran kami : roti phrata gulung telur...nyum2..

Dan kami sekeluarga juga pada bulan ini telah pegi ke kenduri along kat perak..sbnrnye dh lama rindu nk jmp rakan2...jadi telah pakat2 dgn sham,sara dan ayu nk g jmp kt sana....sgt seronot sbb lama tak jmp...dan bile balik dr kenduri,telah singgah di cameron semata2 nk g pasar malam cameron beli jagung dan sayur serta makan eskem strawberry kat ladang strawberry lalu balik...seharian yg penat dan kami berdua pon pelik,knp nth kami naik atas semata2 nk buat bende2 begitu???


Owh,bulan ini,bulan bertuah sbb aku dpt 2 hadiah peraduan..sejak bile gile peraduan pon tak tau...tak sengaja pon masuk...anjuran Abbott Malaysia ...satu tu,contest jwb2 soalan mudah je...‘Know Your Diabetes Control ABCs’ contest - hadiahnye : 2 sachets of Glucerna SR® and shopping bags... lagik satu tu, A “PICKY EATERS PICK RECIPE” CONTEST - hadiahnye : 2 cans of PediaSure S3S 400g... tak caya??g tgk la kt website abbott...ade nama i tau...kahkahkah...sengal....dpt hadiah kecil-kecilan pon prasan ape ;p

Owh,mgg sudah,kami (aku,k.ina,jenn dan mc na) telah pergi meneman k.ina melepaskan batuk ditangga tension dengan bermain bowling secara cute2 comel dihari jumaat dengan peserta2 nye berbaju kurung...tringat zaman matriks g main bowling pakai baju kurung...hehehe...ok,sronok..bak kate k.ina,umpama baling kepala org yg buat kite rs geram dan marah..dush2!!! :D

hebakkkk minah ni..kate tak reti :p

mastermind..hehehe

lambat orgnye :p
 Ok...gambar seterusnya adalah gambar anak teruna aku yg sgt byk air mata....ish,berlagu pilu betul la anak teruna neh....heheh...bile besar,mst dia segan tgk gmbr dia sendri kan....pape pon,ibu syggggg ilham :)

1 comments:

mama said...
6:30 PM

next time layan boling g..hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...