GERAM

Ok...baca betul2 tajuk yg aku caplocks tu...aku rasa,ni masuk kali keberapa aku tulis bende yg sama dlm blog...meluat betol aku la...lagi skali,lelaki bermulut pompuan yang tunggu masa nk kena cili  menyebok2 kat aku semata2 nak ckp balik cerita aku dalam blog....ko baca,ko tak yah ulang balik ayat2 aku ble??ko tau tak,org malas nk beramah dan bercakap dengan ko,sbb prangai ko tu la...1-mulut cm pompuan,2- kalo bercakap,ko rasa mcm ko je yg perfect. 3-aku prasan ko suka kutuk2 org macam la ko dan apa yg ade sekeliling ko tu bagus sgt...4-, ko suka bakar2 org...kalo ko kaya,ko la beli itu ini..toksah nk sebok2 nk bakar2 org tp ko sendri pon tak beli (boley blah hokey!) dan perangai2 ko tuh,membuatkan org malas nk berborak dgn ko..asal ko ada je,nak je cepat2 org blah dari situ....dulu,ko penah kena sound dgn prangai lain,tp prangai2 ni org tak penah sound ko kot...

aku tak  baik sgt,tp aku tak penah usik ko ok...jgn smp aku melaser,ko yg tak tahan telinga nnt....aku tak marah pon org baca blog aku,tp aku tak suka prangai ko tuh~! meluat,meluat,meluat....prasan mcm bagus!wek wek wek!...ish,marah nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......smp satu masa,aku buat fanpage kt fb "saya tak suka lelaki bermulut cm pompuan"....eee,boley blah la...tak paham la org mcm tu...kalo korg jmp org mcm tu,elok2 la sket...jgn la borak lama2...bahaya pada hati jantung perasaan jiwa raga anda...kadang kalo diam wt2 tak nmpk pon,dia ble tegur semata2 nk bahankan anda...dont like!

sorry,disaat kemarahan membuak2,aku mmg tak terkawal! sabar,hari jumaat kena byk bsabar...tarik nafas kuza...kang aku tiru siti kelembai tu kang,ade yg btukar jadik alien nnt! huh!

4 comments:

zura said...
11:30 PM

Aku privatekan blog sebab style cengginie ar..baca..baca blog aku..pastu bgtau aku balik ape dia baca..huuhuhuh..ape die ingat aku lupa ke ape aku taip kat blog..sampai nak kena baca balik kat aku...

shu said...
6:47 AM

sigh. mcm2 jenis manusia kan.

Mohd Sufri said...
10:40 AM

Firstly, saya minta maaf kerana menyinggung perasaan dan hal peribadi Kuza for whatever reason. I know this article GERAM is pointed at me specifically.

Secondly, saya dah lama follow blog Kuza ni sejak Kuza baru masuk kerja lagi. Some of the article that U post in your blog I like it very much especially about your son.

Thirdly, please forgive my behavior. I know I'm not a good person in the eye of U and your friend or colleague. I talk so much like I'm very rich or wealthy, but I didn't say I'm rich or wealth. I also not perfect like what malay said "Macam Bagus Sangat".

Fourthly, I like bakar-membakar, the point is I just encourage my friend to buy thing/item that is the best performance, the best value, the best of all other comparison so that the thing/item that my friend buy will last long and fully utilize. That is just my free consultant of my expertise.

Fifthly, U don't like me? or to be specific hate me so much? It's Ok, no heart feeling because it is all about me and my sin. Taknak tegur? takper, tapi bagus ker memutuskan silaturrahim. Think about it. (I'm not an angel, Ok).

Lastly, this is the last I view your blog. So, U feel free to post anything even it is about 'Me and the bad of me'. For god sake, sincerely I'm sorry and sorry again. It's up to U to forgive or not.

Mrs Shyza said...
9:24 PM

to Mohd Sufri : samada baca atau tak,its up 2 u...actually,disaat2 kehilangan 2 org ahli keluarga dlm ms terdekat ni,mmg takde hati nak reply balik ur comment...tp secara jujurnya,blog ni sejujurnya mengenai apa yg aku rasa...aku seorg yg byk pendam prasaan even aku tsangat2 marah....mmg smp satu tahap aku akan sound,tp byknye aku luah kat sini...

kalo ko penah baca blog aku sblm ni,aku rasa mst ko pernah tau yg aku penah wt entry mcm ni,betapa aku tak suka org ulang2 balik ayat dlm blog ni...aku tak kisah ko nak backing balik diri sendri...tpulang..tp bile marah,semua yg kite pendam akan keluar...aku tak baik,so sbb tu aku malas nk dkt2 dgn org sbb nnt org akan trase hati dgn prangai aku yg tak baik nih....

sorry,aku mmg pengecut sbb tak nak sound ko depan2....tp mmg aku bukan jenis manusia mcm tu...aku sehabis boleh nk ngelak dr jmp org2 yg suka sakitkan hati aku supaya aku takkan marah org tuh...sbb aku tau,bile aku marah,mmg aku tak terkawal..lgpon bile marah,setan byk hasut aku...

dulu,psl gmbr2 yg ko amik...tu mungkin ade org dh kasitau la kot...tpulang la...aku kalo dh luah,smp situ je la...aku dh lega,hati aku dh tak sakit,pastu aku ok la..cuma aku takde medium nk luahkan je...pasni,kalo ko wt2 biasa,aku ok je la...cuma mmg aku ckp terang2,aku cm tak gemar jmp ko sbb ko suka bahankan org...ko suka ckp aku mkn byk la,apa la...sesuatu yg tak sedap didengar oleh telinga aku...

ok dh la..paham2 sendri...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...