UKM dlm kenangan

Petang semalam,aku half day...so,petang nya aku cuti,ke ukm bangi,amik borang yg dh disahkan...hari sblm tu dh hantar,tp bos akak tu takde plak..so kena 2 kali pegi la...kemarin lg aku nk amik gmbr...semlm br bkesempatan...wpon keje bwh naungan ukm jugak,tp cheras ngn bangi jauh jugak la..so takde la aku nk dtg kalo takde keje...kemarin aku ditemani Mr J..tp semlm,dia ade keje sket,so aku drive sendri la..sbb tu dgn seronoknye pusing2 ukm lepas amik borang tu...hehehe...

Aku parking kat dectar...jauh jugak la nk menapak ke bangunan pentadbiran tu...dah jenuh2 pusing,last2 redha jugak la parking jauh2....nmpknye ukm makin sesak,parking pon dh tak brape nk ade dh...kt dectar tu menggamit kenangan aku konvo kat situ...berusaha utk konvo mengikut masa,iaitu nk habiskan blajar dlm ms 3 tahun jugak...alhamdulillah,tercapai..so dpt join adah ngn danny konvo time tu...tp member2 lain (suen,sham,zura,anip,noe,peysot,akim dan ramai lagi la) tetap dtg memeriahkan hari konvo tu...sgt best :) ..kat dectar jugakla,kitorg exam,tgk tayangan filem "Embun",orientasi,dinner dan mcm2 kenangan la kat dectar ni...
Bus stand tu,adalah bus stand depan kolej aminuddin baki...byk ni kenangan ngn bus stand ni..time tu,g kelas dgn adah,zidah ngn aida...ni geng2 naik bas masa tahun 1 ngn tahun 2 la ni...kadang2 kena tinggal bas pon ada,tersalah naik bas yg tak pegi ftsm pon ade...kt bus stand tu jugak la,tmpt kami tgk2 org lalu lalang nak g kelas kt fakulti depan tu..aku,adah,zidah ngn aida ni satu kelas dan satu kolej..so kdg2 serempak jugak la dgn budak2 kelas lain yg 1 kolej cm ruhil,za dan sape lg nth budak TH...lupa..hehehe


Tiga gambar kt atas nun,gambar hostel aku masa tahun 2...masa tahun 1,dok sebilik 2 org,tp tak privacy sgt mcm tahun 2....masa tahun 1,roomate aku nurul nama dia....masa tahun 2,dh dok sebilik sorg2...blok aku sbelah dgn blok adah,suen ngn zidot...kdg kalo boring2,mlepak je kt blok diorg yg suka pasang cite korea tu...apa nama blok pon aku dh lupa...semlm pon,saje je nak naik atas,tgk keadaan sama ke tak mcm dulu...dulu,monyet2 suka masuk blok ikut pintu dapur tu,selongkar makanan dlm peti..kdg2 kalo sape tak tutup tingkap,monyet2 tu main hulur je tangan kt tingkap..mmg bsifat kehutanan la ukm ni...heheheh...
Ni jalan nak masuk kolej ibrahim yaakob...aku dok sini masa tahun 3....dh terpisah dgn adah dh...dia ngn suen dok keris mas...jauh nun di sana...aku dok sini bersama dira dgn jlo kot kalo tak silap...redha je la..janji dpt dok hostel...tp adah baik,dia slalu dtg bersama MAY amik aku nak g kelas...tq adah :) suen pon baik jugak,suka tumpangkan naik kancil birunya itu....jasa korg dikenang la...sobsobsob terharu :(

aku ingt dulu,time2 boring,sham suka hello ajak keluar....tp dia suka ckp muka aku muka kantoi sbb setiap kali dia ajak aku keluar,mesti kantoi dgn guard...padahal sblm2 ni dia keluar,ok je tak kena tahan...time kuar ngn aku,siap kena jalan dr pintu depan ukm ke hostel...hihihihi...sorry....

uish...kalo nak diingat,byk sgt kenangannya...tp semlm,itu je gmbr aku snap sambil drive kete kat dlm ukm tu...malas nk pusing smp ftsm sbb dh lewat nk g cr post office...post office kt bangi pon aku ble lupa kt mana...siap call sham,tak angkat...call suen,br la suen ckp ade kt area shell tu...sungguh truk daya ingataan aku skang :p

entry berbentuk kenangan ni,jarang2 aku nk buat tau...ni pon sbb ukm menggamit memori semlm,maka terhasillah entry yg tak seberapa ini...hehehe...

4 comments:

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...
10:52 AM

akhirnyer jumpe jugak ek makcik...hehehe...bnyk kan kenangan kat UKM....yg aku igt kenangan aku langgar tiang kat kolej sham husien ek..lupe lak..kesian korg lmbt g class kan sbb anto kete aku kat bengkel...tu blum lg masuk bab2 kite g meronggeng memalam..tgk x-game...bnyk tuuuuuuu...best kan masa dlu2...

Mrs Shyza said...
3:00 PM

tu la..kalo nk senaraikan mmg tak habis kenangan kt UKM...rindu di zaman itu...

shu said...
4:10 PM

kuza...

kat dectar la kita ber-choir dgr jaye nyer.

cerita embun tu sedih kan. tapi lps tu ko pun dpt name "Embun", sbb mcm best je kan name tu.

ko duduk kat ibrahim yaakob tu dgn suen & dira ler. aku sorang2 tawu kat keris mas. korang memang zalim!!!!!!

anyway, thanks yer buat entry ni. terubat rindu kat ukm terchenta.. :D

ok dah, nak p berangan kenangan2 lame.

~

Mrs Shyza said...
4:19 PM

adah

hahah...aku koir ms minggu orientasi je,tp ko,aida ngn zidot yg masuk persatuan koir...hihihi

erk..aku ingt suen keris mas..nape nth...ala takpe...kan kite masih lepak bersama wpon bjauhan..ewah :D

hep..ko la yg nama embun...bukan aku...huhuhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...