Kontroversi

Al-fatihah untuk arwah nenek aku...tak sangka dalam masa sebulan,2 insan dalam family aku dijemput bertemu Ilahi...satu pakcik belah umi,dan kali ni,nenek belah ayah...nenek(tokku) meninggal kerana sakit tua,sehari selepas tarikh lahir dia...innalillah...semoga rohnya tenang disana...

---------------------------------------

Ok,dalam keadaan yg haru biru dengan kehilangan ahli keluarga,aku sbnrnye takde hati nak ckp psl isu ni...isu post kontroversi yg aku buat sblm ni yg mana,telah menimbulkan "terasa" pada diri seseorg....dia terasa post tersebut ditujukan buat dirinya...tp,aku rasa,aku tak mentioned nama sesiapa...maaf kalau terasa...blog ni mmg medium utk aku meluahkan perasaan aku...aku taknak,kalo lagi aku simpan,lagi teruk perasaan marah dlm  hati aku ni....aku tak byk sabar,jadi aku taknak duga kesabaran sendri....so,sbb tu aku tulis dlm blog...kalo trasa,aku nk wt cmna...

Aku seorg yg suka elak drpd jmp org2 yg penah ade sejarah sakitkan hati aku...sbb aku tak suka marah org lain depan2....kalo tak jumpa,sekurg2nya,aku takyah dengar org tu bahankan aku atau sakitkan hati aku....aku jugak,takde la terasa hati ataupon rasa nak marah mahupun hilang mood seawal pagi...dengan sbb itu,aku mengelak dr jmp anasir2 yg aku kira ada potensi nk menyakitkan hati aku....bile aku dh marah tahap pertama,mmg aku akan tulis dlm blog supaya hati aku lega sket dan marah tahap ke dua takkan berlaku...marah tahap kedua ialah bile aku sound org tu depan2..aku taknak mcmtu...itu dh mcm menyakitkan hati org....tp kalo org dh terbaca marah tahap satu aku dalam blog ni dan terasa,aku mintak maaf lah...kwn2 baik aku pon dh lama baca blog aku,tp at least diorg paham prangai aku..pape pon,just share dlm blog....hati ke hati,blog ke blog...

Ok,so aku mintak maaf pasal post kontroversi..aku tak baik sgt dan tak reti nak menulis secara bhemah...jadik kalo menyampah,sila jgn baca blog ntahape2 ni...slamat hari raya qurban - in advance..aku korbankan jiwa aku yg tluka ni buat mereka2 yg trasa hati dgn aku dengan ucapan,harap jgn ulangi lagi....kita tak suka org sakiti hati kita,jadi kita jgn sakiti hati org lain...insyaallah,aku harap aku dpt ubah apa2 yg tak baik dlm diri aku sbg seorg kawan dan kamu...tpulang pada diri kamu..aku doakan yg baik2 saja utk kamu...

2 comments:

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...
7:31 AM

takziah kuza...ko blik ker raye aji?

Mrs Shyza said...
9:28 AM

thanks suen...
aku tak balik raya haji..aku balik deepavali,abg aku kawen...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...