Lama aku menyepi...dalam pada tak menulis blog,ade perkara yg aku pikirkan...actually,minggu lepas,family kami didatangi dengan peristiwa yg amat2 mengejutkan....adik umi yg no 2,merangkap pakcik aku telah meninggal dunia~innalillah...berita yg betul2 mengejutkan aku,apatah lagi ahli keluarga aku yg lain....arwah meninggal disebabkan sesak nafas secara tiba (tak kronik) dan bila jumpa doktor,masuk oksigen barulah dia tak sedarkan diri,dan tuhan amat sayang pada dia,maka dia pergi dulu sebelum kita semua...Dah lama aku tak jumpa arwah pakcik aku..selalunye,time raya mesti jmp..tp tahun ni,dia tak dpt jmp kitorg sbb mertua dia pon sakit....Arwah seorg yg tak byk ckp,baik,setakat yg aku kenal dia,aku tak penah tgk dia marah anak2 dia mahupon kami anak2 sedara...

Aku byk berfikir sejak kehilangan pakcik aku nih...kadang2 kita tak sedar,wpon org sekeliling kita nmpk sihat,sekelip mata je tuhan ble tarik balik org tu drpd kehidupa kita.....kadang2 kita tak smpt pon nk mtk maaf dgn dia padahal masa dia ada,kita tak gunakan pon masa yg ade bersama dia....jadik,hargailah setiap detik yang ada dengan org yang ada disekeliling kita...cuba supaya tak sakiti mereka....sejujurnya,aku tak penah kehilangan keluarga rapat...dan peristiwa ni byk buat aku terfikir....kematian yang pasti datang itu perlu dihadapi oleh semua manusia....


------------------------------------------

hari ni,ilham berusia 8 bulan....gigi dia dh keluar 2 batang belah bawah...ptt la mgg lepas,asyik terjaga awl2 pagi,menggigit2 bahu aku dan kain,tak selera nk minum susu...tp alhamdulillah,dia dh ok...aku rs,time nk keluar tu,wt gusi dia sakit kot...so bile dh keluar,br la ok sket....ilham tak merangkak lagi...terbang ble la :p

See...dia mmg suka terbang..lagi2 kalo dia kat bwh meja...terbang smbil mengemas rak tv....owh,mmg anak yang 'rajin' membantu.. :)

------------------------------------------

Hari ni,kami buat pot luck 2nd edition...sbnrnye nk buat time bulan raya aritu,tp sbb masing2 busy,so tpaksa la tunda smp la lepas raya...temanya : makan2 lunch :D
Menu2 nye yg lazat

Ini yg aku bwk

kredit to jenny 4 da pic - aku tak bwk pic,maka pinjam pic jenny :D


mcm makan2 yg lepas,ahli2nya masih org yg sama..thanks semua :)

------------------------------------------

Rindu puan adah,puan suen,puan zura,puan zidot dan miss syamito lah~!

6 comments:

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...
7:27 AM

waaa...sgt best la itu daging...yum..yum...
windu kamu gak..bile kite nk wat mkn2...jumpe2..2gether2...ek..kene tggu embun balik thn dpn la kan...

Mrs Shyza said...
11:21 AM

ops,tak rasa pon tau best ke?heheheh
tu ar...tgkla...lepas ko pantang ke,ble jumpa dulu..embun balik kang,jumpa lg...ko pantang 3 bulan ke?

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...
12:18 PM

mmg la..aku nmpk pun dah tau mesti best giler....yum..yum...tu la kan...nk tggu embun blik kompen lama lg...tp nnt kene tggu yg sorg lg berpantang lak..hiks!...aku pantang 44 hari jek...kalu smpi 3 bln..xdpt gaji la aku...aku kan kontrak jek makcik...huhuhuhu

shu said...
6:02 PM

makcik2, aku maybe balik bulan march nanti. maybe le. kalo` blk blh le jumpe. tapi aku takde kereta.. so kamu bawak la diri masing2 bersama pasangan dan anak2 terchenta ke rumah aku ye... :D

rindu kamu jgk makcik kuza.

//kenape aku yg jadi embun ye. bkn kuza ke embun.

Mrs Shyza said...
8:55 AM

haip...ko la embun....knp melupai nama kedua anda??hehehe...
bulan march eh?tak sabar...suen dan zura time tu membawa baby2 kecil :D

shu said...
6:49 AM

wah wah ramai ade baby kecil :D

hm.. balik May pulak kot, kate boss besau le. aku ni mem besau aje. :D kena ikut cakap boss besau.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...