Apa yang berlaku?

Lately,kat ofis sibuk sedikit..kat rumah,sibuk jugak,kerana menguruskan 2 lelaki yang tak terkawal perilaku..seorg anak,seorg suami,mmg agak sibuk...mcmana nk menambah anak sekiranya begini?heheheh...ok,jgn tanya bila aku nk tambah anak,sbb aku mmg nak tambah,cuma belum ada rezeki....tuhan lagi tahu bila masanya yang sesuai untuk rezeki tersebut,jadi,yg suka bertanya tu,sila tanya kena pada tempatnya...heheh (ada unsur kerek disitu)  :)

apa yang berlaku?
  • keje - berada dlm fasa UAT...2 modul user dh trima...1 modul sedikit kecundang dan hampa kerana dimarahi user secara bertalu2...huh,penat rupenye bila sesekali berjumpa dengan user sebegini...sgt mengharukan...kalau nak rasa mencabar,silalah bekerja dengan prof/doktor yang kurang pandai IT...mesti kamu akan merasa cabarannya yg menusuk hingga ke ulu hati okeh....boleh mengalir air mata tahu~ aku mmg penyedih :p
  • Anak - anak tersayang dalam fasa 'mengemas rumah' dengan jayanya...walaupun dh disediakan tempat menyimpan mainan,tetap tamau letak...hobi dia,bukak dan tutup pintu kabinet dapur smp bising dan tersepit jari sendri...(hehehe,ibu nk gelak je kuat2 bile tang tersepit tu...padan)..Anak jugak dh mula suka mencuba mcm2 makanan...tp yg tak best,bile buku pon dia dh makan skali...pelik jugak,ms kecik,baca dengan sopan...bile dh pandai bjalan bagai,makan plak buku...sabar aje lah....hobi anak jugak masih belum berubah iaitu bermain dengan car,tgk cite roary the racing car,panggil ibu dengan panggilan 'kaka',dan hampir semua bende pon nk panggil car...(knp dulu dia ble sebut ibu skarang dia sebut car ye?)
  • Mr J - mula sambung belajar...adeh,nnt aku dan anak tiada lagi weekend yg panjang sbb kelas dia time weekend je...takpe,kami berkorban...berusahalah papa! :)
  • Diri sendiri - owh,dr lepas bersalin,sampai sekarang,asyik nk kuruskan badan,tapi tak kurus2...xtau kenapa,takde disiplin kot...mudah penat....slalu tido awal dari anak...smp kdg2 anak yg kejut ajak masuk tido kat bilik sbb ibunye dh terlena depan tv...hehehe..haru...awal puasa,cadang nk balik kelantan..rindu lah...tp mcm ade pilot sistem time tu...hurm..dok berkira2 gak ni...dh lama tak balik...puasa dh dekat,ganti puasa tak habis lagi...semoga sempat mengganti...tak sabar nk bulan puasa..kalau dikenang bulan puasa,mesti teringat ~ smayang terawikh masa kt hostel kt naim,cerita rumah kedai,kuih tepung pelita,tido time lunch hour,cerita wardah...hhehhehe..byk kenangan puasa :)
ok..nnt sambung lg...

2 comments:

shu said...
4:38 PM

Lame blog ni sunyi.

At least ilham penah jgk blh sebut ibu. Imran, kalau terpakseeeee sgt br la panggil aku, 'mama'. Ibu xde lgsg.

Cerita rumah kedai! Aku rajin tgk dl!

Mrs Shyza said...
5:28 PM

aa'ah...aritu patah semangat jap nk tulis blog sbb ade perkara yg tak best disekeliling...mode unhappy time tu...heheh...

mama?kadang sikecik ni saje je nk menyimpang dr apa yg ibu dia ajar..aku rs diorg ble ikut,tp tetap nk sebut benda lain jugak...nakal...heheh...

ye!!rumah kedai memori puasa betul kan :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...