Dahi berlubang dan Zoo again

Kejadian sebelum dahi berlubang..ilham dok sibuk kacau aku lipat kain...sepah2kan rumah dengan kain yang aku tgh lipat...pastu nak panjat sana sini...geram je kan...



nampak tak bucu kabinet tv pada gambar pertama,...ha,itu la bendenya yang mencederakan dahi anak aku..berlubang atas kening...ha,panik ibu ngn papa.....itu la org kata,kdg2 depan mata pon tak smpt nk control bila anak makin melasak ni...panik,tkejut,meremang bulu roma,ish mcm2 rasa la time tu....dengan berdarah nya,luka dalam nya...terus bwk g kat emergency..dhtu,ilham ble plak rileks je melasak balik ms kat sana....mcm takde pape...dh emergency lambat gile,setelah ble berfikir secara rasional,kitorg bwk g klinik 24 jam...td panik sgt,semua lupa....ingt hospital je,lupa dh pasal lain..hehehe..anak sorg,gini la kekdahnya ibu bapa panik....bwk g klinik,ms doktor cuci luka,mmg meraung tahap tak ble bla la ilham....aku dh mmg pandang tmpt lain sbb nk pitam tgk dahi dia doktor korek nk cuci tu....haih,ibu lemah semangat..ptt aku takleh jd doktor...huhuhuh...dh habis cucu luka,bertampal,doktor pesan,if ade tanda2 muntah,tak aktif,pengsan,pitam,tak aktif mcm biasa,kena bwk g klinik balik dan kena refer kt hospital la...sbb tu la,aku terpaksa cuti hari jumaat tu...alhamdulillah,takde perubahan yg pelik...masih lasak seperti biasa..anak...anak...tak reti rehat....

then hari sabtu,sambil hantar papa g OUM,ajak ilham (ajak ilham???) g warehouse HP...sbb dh alang2 kat PJ dan dekat je,naik la kejap tgk apa yg best....okla....dlm takde apa nk beli,beli jugak...bukan ble caya aku neh...dlm dok mendukung ilham dlm kedudukan senget (sbb imbang berat dia) banyak gak brg aku beli...huhuuh...sengal!then ajak papa g ikea...dh beli dh cover bucu tajam kat ikea...haih,anak dh kena bucu br beli....mmg tak secure betul ibu cmneh....dan mcm biasa,ilham skang,asal keluar je,sekurang-kurangnya sekali,mesti nak buat concert ....kali ni,ibu dah tak malu dh....buat la concert kat ikea tu ilham...muka ibu dh tebal dh,.tak kisah ilham nk jerit pon (rupenye mcm aku ngn papa dia culik dia plak..ish)

Malam tu,papa dia ajak g zoo...tu yang pagi ahad,bangun pagi2 masak nak bwk bekal tu....ilham memula tak menghayati sgt tgk binatang tu..dia sebok nak lari2 je....yg dia paling suka,cipan..kahkahkah,lucu plak ilham ni...byk lagi binatang comel,cipan gak yg dia suka...



ok...dia dh penat dan start nk mengamuk
Tu je aktiviti outing ilham sebelum bulan pose ni...kang dh pose,ibu ngn papa dh tak rajin nk keluar (ye ke??)...

2 comments:

shu said...
4:29 PM

Comel je muke ibu ilham tgk ilham h nk start ngamuk, heeeeee.

Betul la kan, imran pun lasak, kalau dlu xpenah ade anak, tak terpikir simple2 things blh buat budak injured. Imran sgt prone accident. Dia cam x reti nk be careful, redah je. Seram aku. Aku tgk budak2 lain yg lg mude dr dia pun tau berhati2. Hope cepat le dia bljr jage diri.

Mrs Shyza said...
5:28 PM

memang...kite yang ngeri tgk dia asyik nak buat lagak ngeri je....langgar situ,langgar sini...tak reti dok diam....

aku pon sama,harap2 cpt la reti bahasa sket...risau...huhuhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...