Kenduri

Mlm td,mula mbuka mittens ilham...jam pertama,sgt sopan...tangan pon slow2 je gerak....aku tinggal kejap...pegi bilik air...wah,dh balik dr bilik air,dh dpt 2 garis pd hidung..pttla dgr dia jerit ms aku kt bilik air...knpla bsikap ganas secara tiba2 time ibu takde,kan dh lawa hidung tu...sabo je la...tp apa yg menarik,dpt tgk dia explore...nk carik mulut sendri utk masukkan jari punye la lama..memula,tangan ke dahi,kehidung,naik balik kt mata,pastu br jmpa mulut..ulang kali jugak dia try cr mulut,dh bjaya,nak masuk jari plak tak reti..tu yg marah agaknya,time aku g bilik air,dia gores dan menang hidung dia tu...hehehe,mcm2 la dak ilham nih...


aku tanya adah,paed dia suruh imran bukak time 4 months...umi ckp skang dh ble bukak,tp kalo dia asyik mcederakan diri sendri,pakaikan jek...so,aku decide,pakaikan saje la time dia ada dlm kawalan aku...tp kalo aku takde,atau time dia nak tido(confirm cakar2 muka),aku akan pakaikan jugek....tp confirm basah sbb dia isap...hehehe...

Lepas zuhur,kami berdua keluar lagik...ade kenduri kawen officemate...wah,dlm kete bukan main dia nangis...tp bila smp,letak dlm stroller,bole plak bwk btenang...saje je kasi aku kelam kabut drive...sib baik ade jenny,tolong aku dgn stroller si kecik nih...masuk dewan,punye la bising,kompang la,dikir barat bagai,tp dia boley plak tido..wah2,tunjuk baik dan sopan didepan kwn2 ibu yea...balik,naik kete,dia nangis lagi..owh,kali ni,okla jugak kalo nangis sbb poo poo...so,singgah tesco,tukar diaper,then shopping2...itu je keje aku kalo kuar kan..alasan je nk cuci poo poo ilham kt tesco,padahal rumah takde la jauh mana pon...hehehe....

Makan mlm ni,adalah mknan yang tidak sihat+sihat...tak slera nk mkn kalo Mr J takde..nth..sorg2..lainla kalo ilham dh ble mkn,layan la jugak kan...

aku suka pizza...Mr J kureng mkn pizza...so dia takde,aku bantai order pizza je la...tu pon tak abis lagik..nth,td rasa mcm nk mkn,tp dh ada dpn mata,malas plak...ish,balik la cepat...kalo dia ade,makan nasi dgn ayam goreng pon btambah2....hurm....

5 comments:

shu said...
11:59 AM

sabar ye, few days to go pastu dh blh mkn bebanyak!

Mrs Shyza said...
6:44 PM

tq...skang kalo Mr J call pon dh cukup mengenyangkan..
rasa mcm baru2 bcinta plak..huhuhhu

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...
7:58 AM

wahh...hebat ko bawa ilham g kenduri kawin n sopin...kagum aku.... :D

Mrs Shyza said...
1:30 PM

hek la suen..tak abis2 kagum..
malu aku tau..
ala,org lain pon sama la...:p

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...
12:06 PM

tul la...kalu aku...mmg x la...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...