BPA free

Akhirnye,aku dh clearkan segala botol2 susu biasa ilham....actually dh tau sblm bsalin lagi psl BPA free ni...sebulan stengah,mmg aku pakai botol susu 1st year breastflow BPA free...botol tu sgt bagus,cuma anda rajin/malas nk cuci je sbb dia ade 2 puting...dan sbb aku pemalas + ada byk botol susu biasa ber BPA gift dr kwn2,so aku pon pakai je botol susu biasa tu..dlm hati risau,tp org ckp,kalo yg biasa ble pakai till 3 months dgn penjagaan(no calar2 okeh),so bulan ni,ilham dh 3 bulan lebih,semua botol2 tu aku dh tukar...ingt nk try glass bottle,tp bile cr kat jusco,mcm ala2 berat plak...kt maluri,limited jugak botol2 BPA free ni...so,utk permulaan,just beli pureen dan tgh tunggu MAM punye bottles yg aku order online(mcm biasa,habit shopping kt online..hehhehe)..pureen mmg murah bbanding botol2 BPA free lain,colour yg cantik (cuma takde corak je) dan ringan...yang tak best sket,dia nye sukatan tu tak clear sgt...takpe la,tak clear,bukan takde lansung...
yang ni,dh bukak dan steril siap2...besa la,dpt brg baru,tak sabo nk try...hehehe...yang tak bukak lg,simpan dulu,tgk kalo mcm best,br bukak...hurm...br tringat,kena bukak jugak,sbb belum hantar kt babysitter...pelupa betol...teats,masih setia dgn pigeon...kat bwh ni,model tak bbayar,tp semua botol2 ni,dia yg punye :p


Owh,baru2 ni telah mcuba resepi baru...aku tringin nak mkn sheperd pie ni bile tgk jenny masak kt fb...dulu,1st time mkn bile g umah adah..time tu,aku ingt dia masak pie tu bsama dgn bubur sum2...nyum,sedap...so,aku pon try la...mjadi,cuma inti tu agak masin...tp masih disukai oleh Mr J...heheheh...barulah sronok masak kalo org mkn....aku tgk resepi,org letak kuning telur kat atas tu..tp aku letak cheese...rupa?rupa tak lawa la...tp sedap (prasan :p )



ops,pegi sidaiiii kaiiinnn skang!!!!tido,sok keje :p

3 comments:

shu said...
12:55 AM

wah shepherd pie!

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...
8:02 AM

shepherd pie...bes2....aku reti mkn jek...

Mrs Shyza said...
8:30 AM

adah : segan nk tunjuk..sbb ko lagik terror..heheh..

suen : ala,ko saje taknak tunjuk bakat ni..ko kan terror wt biskut raya..stakat pie ni,mst boley punye :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...