Meniarap dan hari papa

Sesuatu untuk diingati oleh aku...20/6/201,ilham 4 bulan+2 hari...dh siap2 mandikan dia,aku biar je dia mbebel sorg2...aku tgh layan tamagotchi sambil dlm kepala tgh pk nk wtpe di hari papa...tiba2...tiba2 aku dengar anak aku mcm tmengah2,mcm org tgh kepenatan setelah blari sejauh 100m...time aku pandang dia,tadaaaaaaaaaa....
Rambut berselerak bercelaru sbb berusaha dgn tekun :D

Dia dh tergolek kat lantai dan meniarap!sgt seronok,capai kamera,ambik gambar dan trus masuk bilik kejut papa dia yg tgh syok sambung tdo...slumber2 tinggalkan ilham kat lantai semata2 nk tunjukkan kat papa dia kejadian sebenar tanpa mengubah apa2...agak tak senonoh sbb ambik gmbar dulu,kejut papa,barulah ubah kedudukan ilham letak kat play matt dia..huhuhuh..sorry,ibu nye sgt tkejut+excited+tindakan spontan ikut suka apa yg terpikir time tu.....

Cmni rasanya sronok tgk pkembangan anak2...aku riso gak sbb tak setiap masa ada dgn dia..kdg2 jeles dgn adah sbb dia dpt tgk imran mbesar...iye la,nnt ble la cite kat anak,ibu dia yg tgk dia meniarap,merangkak...takde la babysitter lak yg story segala2 mcm tu...alhamdulillah,step pertama aku dh tgk sendri...dan sejak saat itu,smp la skarang,ilham dh tak ble dok diam2 terbaring,mesti nk cuba golekkan badan dia...proud to be a 'mum'...thanks Allah :) Bulan2 sblm ni,org asyik tny ilham dh pandai meniarap ke belum...tp dh ditakdirkan 4 bulan br dia nk meniarap,ok la kan....bak kata adah,setiap baby berbeza pkembangan dia...so do ilham :)

Dan buat papa Ilham,aku dan Mr J rasa,itulah hadiah yg plg mengejutkan buat dia di hari papa...trus lupa nk wt ape kt Mr J...hehehe...Untuk Ayah aku; terima kasih byk2 kerana membesarkan anakmu ini...buat papa ilham merangkap suami aku ; tahniah sbb jadi papa dan menyambut hari papa buat pertama kalinya tahun ni (tiap kali sebut hari papa,Mr J suka nk tsenyum2..bangga la tuh..huhuhu)..

Hari ni,masuk keje,si jenn,officemate memberi sampel blueberry cheese tart...dapnyeee....sbb sedap,Mr J punye skali aku pau...(suka bab2 menambah kalori dlm badan ni :p) lgpon aku suka menyokong rakan2 ni...si jenn ni sgt minat masak2 memasak..antara org yg suka kongsi resepi dgn aku...cita2 nak bukak kedai kek...so,kecil2an yang baru bermula ni,mesti la nk sokong kan...semoga berjaya ye jenn :)

Nanti nk menghadiri kursus bahasa mandarin...so nantikan babak2 dalam episod bahasa mandarin lak...hehehe....

5 comments:

shu said...
6:39 AM

hehe caya lah Ilham!

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...
9:08 AM

go go ilham....cepat ke lambat ker...yg penting akhirnya ank kite dpt gak niarap, duduk n jalan...yg lg best bile kite sendri tgk kejadian tu...tersgt syyyokkkkk!!!!!

.::WaNiE::. said...
11:22 AM

wawawawa :) seronok kamu yep ;)

MyFlavorful said...
9:00 AM

cehhh ...besarnya cita2 nak bukak kedai kek..heheheh..btw thanks for da testi

Mrs Shyza said...
5:36 PM

adah : heheh...tq auntie!

suen : yup,sgt syok sendiri tgk anak meniarap :D

wanie : sgt seronok la wanie...heheheh

marie jenn : ok pe cita2 bukak kedai kek itu...doa nih..heheh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...