Cuti

Jumaat yg lepas,wesak day,kami (aku,Mr J,Ilham,lina n shahril) telah mbuat pakatan utk naik ke cameron...bcuti secara suka2...takde la perancagan khusus...sekadar suka2 dan mhilangkan stress masing....Kami naik ikut tapah...fuh,ni 1st time aku naik cameron ikut tapah..pening betul...simpang pulai much better la...aku rasa,sbb tu ilham tido je semanjang..maybe perjalanan yg memeningkan mbuatkan dia hanya nak tido jek...kesian si kecil..

Masa pegi,pagi2 dh bertolak...kol 7 lbh dh gerak..riso kot jammed...tp pjalanan lancar...smp je atas,check in hotel,kasi ilham rehat + minum,keluar balik...lunch dan jalan2...bagus jugak kami naik hari jumaat dan booked hotel siap2 sbb petang tu,mmg jammed samp ke malam jalan nak ke brinchang tu...hotel plak fully booked smpkan masa aku balik dr pasar mlm tu,aku tgk ade je yg lepak dlm kete....masa turun pon sama...punye la jalan nak naik cameron jammed...so,kitorg turun dgn selesa la sbb tak jammed..

kat sana,kitorg pegi rose garden,bee farm,cactus valley,pasar mlm (yg dpn balai polis yg sering dperkatakan tu) teh boh plantation dan last ms nk balik singgah strawberry farm...ms nk g ladang teh tu pon,kitorg kuar awal pagi...dan mmg masa nk masuk,masih lengang...nak keluar dr sana,mmg amik ms dekat sejam jugak la sbb kenderaan makin byk masuk menyukarkan kami nk keluar...so,kali ni punye jalan2,sangat best dengan ilhamnya sgt bagus (tapi asyik tido je) dan enjoy bcuti dgn lina dan shahril....len kali,kite rancang trip ke tmpt lain la plak :)







Pasni nak g london la,lawat imran...hihihi..yo yo jek la auntie nih ;p

3 comments:

.::WaNiE::. said...
5:21 PM

sob sob sob jeles oo

u tau i tiap kali plan nak ke cameron last minit mesti cancel

sedih oo

shu said...
5:58 PM

hehe best2.

yer.. lepas ni meh le dtg jalan2 kat sini plk :).

imran tunggu!

Mrs Shyza said...
10:49 PM

wanie : ala...jgn la begitu..maybe next time ur turn plak kan :)

adah : wah,harap2 murah rezeki ibu dgn ilham nk g tgk imran dan ibu dia kt sana :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...